...Εμπνεόμαστε από...

Ανθρώπους που με τη προσωπικότητα τους, το έργο τους και τη πορεία τους-ή αν θέλετε το προσωπικό τους αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο- μας βοήθησαν στο να αποκτήσουμε συγκεκριμένη άποψη για τη ζωή εν γένει αλλά και για το χώρο της εκπαίδευσης ειδικότερα... 

Σημαντικά πράγματα που έχουν πει φιλοξενούνται στη " Σκέψη της ημέρας". 


ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ (συγγραφέας παιδικών βιβλίων) : "Η ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και η καλλιέργεια της φαντασίας, είναι από τις πιο παραμελημένες πλευρές των συγχρόνων εκπαιδευτικών συστημάτων. Παραγεμίζουμε τα παιδιά σαν γαλοπούλες με γνώσεις, πληροφορίες, γεγονότα και αφήνουμε τη φαντασία τους να λιμοκτονεί."


CELESTEN FREINET  (Σελεστέν Φρενέ, 1896-1966, παιδαγωγός/εκπαιδευτικός μεταρρυθμιστής) : "Η αυριανή δημοκρατία προετοιμάζεται με τη δημοκρατία στο σχολείο. Ένα αυταρχικό καθεστώς στο σχολείο δε θα μπορούσε να διαμορφώσει δημοκρατικούς πολίτες..."


ΆΛΚΗ ΖΕΗ (μια από τις σπουδαιότερες ελληνίδες πεζογράφους/συγγραφείς παιδικών βιβλίων."Έφυγε" στα 87 της  το Φλεβάρη του 2020, έχοντας ζήσει μια δύσκολη αλλά ταυτοχρόνως "γεμάτη" και όμορφη ζωή...) :

"Πολλοί έχουν μια αφετηρία στη ζωή τους.. Εγώ , δε ξέρω γιατί, μου πέσανε πάρα πολλές. Και κάθε φορά άρχιζα από έναν καινούργιο δρόμο"

© 2020 racheskids       supreme leader: bill.tenediotis@gmail.com
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε